Classroom extensions – Pfungen

Project overview

Construction of the new school building in Pfungen was carried out in accordance with Minergie, the Swiss sustainable building standard. On the two-storey building with inner courtyard, new classrooms and a new staff room were constructed, along with new rooms for the pre-school nursery. The school building was constructed while the school was open and running, without interfering with the lessons.

Our services

All SIA phases from pre-project to commissioning for the heating, ventilation, sanitary and electrical systems (SIA = Swiss Society of Engineers and Architects). Consultation on building physics and acoustics. Validation of energy and sound protection measures. Minergie verification and approval process. Architectural consultation on detailed solutions.

Expertise involved

Building physics, Building services

Client

Pfungen local authority

[Translate to English:] Visualisierung ©Roswitha Buesser